24 časa uspon

24 časa uspon

SAŽETAK

Dva najistaknutija člana Planinarsko Alpinističkog kluba Summit iz Banjaluke, Boris Čikić i Miroslav Trivić, su 7.6.2013. godine učestvovali u predivnom projektu 24 urni vzpon na Martnico koji se dešavao u Sloveniji na planini Pohorje iznad Maribora. Taj projekt je humanitarne prirode sa mnogo duha, promovisanja fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Osnovna aktivnost tog projekta je uključiti što više ljudi koji su se u toku 24 časa penjali koliko su mogli kako pješice tako i biciklom. Svaki učesnik je izabrao svoj način penjanja i popeo se onoliko puta koliko je mogao.

Naša dva člana su učestvovala na jedan jedinstven neobičan način vožnjom biciklima od Banjaluke do Martnice takođe unutar 24 časa što je bila nevjerovatna promocija kako našeg kluba tako i ljudskog duha koji je došao iz Banjaluke. Svojim poduhvatom naši članovi su bili prava atrakcija koju su naši domaćini prezentovali na najbolji mogući način na svim medijima u Sloveniji. Rodilo se pravo prijateljstvo.

Našem klubu se kompletan projekt 24 urni vzpon na Martnico dopao i u razgovoru sa organizatorima smo se dogovorili da uz njihovu partnersku pomoć napravimo identičan projekt 24 časa uspon na Banj Brdo u našem gradu.

Svi najuspješniji učesnici sa 24 urni vzpon na Martnico će učestvovati u našem projektu i na taj način uzvratiti zahvalnost velikom srcu koje je došlo iz Banjaluke.

CILJ

Cilj ovog projekta je prikupiti finansijska sredstva za pomoć djeci sa posebnim potrebama kroz uključivanje cijele populacije iz našeg grada. Sa svakim usponom svi doprinose humanitarnom fondu određenu sumu novca koja će biti dogovorena sa sponzorima i partnerima.

Planinarsko Alpinistički klub Summit želi podstaći naše građane na kretanje u prirodi kako pješice, tako i biciklom i na taj način proširiti svijest o zdravom načinu života, održivom transportu i očuvanju životne sredine.

U ovom projektu klub nema namjeru da se ograniči na određenu grupu ljudi. Svi mladi i stari bez obzira na godine, vijeru, političku ili drugu opredjeljenost će biti pozvani da učestvuju u našem projektu i svojim zalaganjem doprinijeti koliko oni sami osjećaju da mogu. Opšti projektni cilj je prikupiti finansijska sredstva za djecu sa posebnim potrebama.

Recent Posts
RWENZORI EXPEDITION